ترفند ها, اطلاعات عمومی سیستم صوتی ماشین

تنظیم کانال های رادیویی ضبط ماشین

تنظیم کانال های رادیویی ضبط ماشین

تنظیم کانال های رادیویی ضبط ماشین

تنظیم کانال های رادیویی ضبط ماشین: هر چند کارهایی که می‌توان در ترافیک انجام داد کم نیستند و شما به راحتی می‌توانید این وقت مرده‌تان را زنده کنید و از وقتتان در هنگام ترافیک بهترین استفاده را ببرید؛ اما مطمئنا یکی از این راه‌ها که برای همگان نیز در دسترس است، گوش سپردن به رادیو در ماشین است.

مخصوصا در ترافیک تهران و شهرهای بزرگ معمولا کمتر فرصت می‌شود کاری جز گوش دادن به رادیو انجام دهید. اگر اهل رادیو گوش دادن باشید، حتما برایتان پیش آمده که بخواهید تنظیمات رادیو ماشین تان را انجام دهید. اما تنظیم‌های چند باره برایتان ممکن نیست و دوست ندارید هر زمان که وارد اتومبیلتان می‌شوید تنظیمات آن را دست‌کاری کنید.

این کار هم از شما وقت زیادی می‌گیرد و هم عملا غیرممکن است و شاید ترجیح بدهید که اصلا از قید رادیو گوش کردن بگذرید.

شاید هم مثل من مجبور شوید، یک هفته کامل را به یک کانال رادیویی گوش دهید. به هر حال امیدورام بعد از ساعت‌ ها گشتن در اینترنت بتوانید راه حل مناسبی برایش پیدا کنید.

اگر هم دفترچه راهنمای ماشینتان را گم کرده باشید که دیگر هیچ! اما راه‌حل آن خیلی سهل و آسان است. خودروهای مربوط به شرکت خودروسازی سایپا، معمولا خط مشی ثابتی دارند و ارائه خدماتشان تقریبا یکسان است. بر این اساس اگر تمایل دارید تنظیمات رادیو ماشین را بدانید، در این مطلب با شما هستیم.

این تنظیمات رادیو ماشین برای ماشین‌های مختلف از قبیل پراید، تیبا، پژو، آریو، برلیانس و … یکسان است. شما با مطالعه این متن کوتاه تنظیم رادیوی این ماشین‌ ها را فراخواهید گرفت.

ذخیره کانال‌ های رادیویی ماشین

دیگر لازم نیست برای هر دفعه که می‌خواهید ماشین را روشن کنید، رادیو ماشین را تنظیم کنید. حتما شما هم این کار خسته‌ کننده را چند بار در طول یک هفته انجام می‌ دهید. چرا زمانی که از محل کار یا دانشگاه بر می‌ گردید، برنامه‌های مورد علاقه‌تان را پیدا نمی‌کنید تا در طول مسیر همان را ذخیره کنید و به آن گوش دهید؟

اما ذخیره کردن کانال‌های رادیویی یا به عبارت دیگر تنظیم رادیو ماشین چگونه است. دکمه‌های شش گانه روی رادیو را ببنیید. کانال‌های رادیو روی این شش دکمه ذخیره می‌شوند. کانال مورد نظرتان را پیدا کنید و برای مثال دکمه شماره یک را برای مدت ۵ ثانیه نگه دارید. در این صورت شما می‌توانید ایستگاه مد نظرتان را روی آن ذخیره کنید.

همین یک کار ساده شما را از جستجوهای پی در پی و اتلاف وقت نجات می‌دهد. حالا می‌توانید تمام کانال‌ها را ذخیره کنید و روی هر کدام از آن‌ها یک کانال داشته باشید. هر زمانی که رادیو ماشین خاموش شود و دوباره به حالت اولیه قبل از روشن شدن برگردد، با فشردن هر کدام از این دکمه‌ها به ایستگاه مد نظرتان می‌رسید.

متاسفانه هنوز این باگ در ماشین‌های سایپا وجود دارد که با خاموش شدن ماشین، تمام تنظیمات آن به حالت قبلی برمی‌گردد.

البته موج رادیو ماشین را می‌توانید ذخیره کنید ولی تنظیمات دیگر مانند میزان صدا و… از دست می‌روند. تنظیمات موج رادیوی ماشین کار سختی نیست و با نگه داشتن انگشتتان روی دکمه یک (برای مثال) همان موج ذخیره برای دکمه یک ذخیره می‌شود.

Save car radio channels

فرکانس کانال‌ های رادیویی پرطرفدار

برای این که از رادیوی ماشین خود به بهترین وجه استفاده کنید و وقتی که در ماشین و در حال رانندگی سپری می‌کنید را به صورت مفید درآورید، بهتر است فرکانس کانال‌های رادیویی با کیفیت را بشناسید تا در صورت علاقه به آن‌ها گوش فرا دهید. در اینجا لیستی از بهترین رادیوهای ایران را می‌توانید مشاهده کنید:

  • فرکانس رادیو تهران: موج FM فرکانش ۹۴ مگاهرتز
  • فرکانس رادیو ایران: موج FM فرکانس ۹۰ مگاهرتز
  • فرکانس رادیو قرآن: موج FM فرکانس ۱۰۰ مگاهرتز
  • فرکانس رادیو نمایش: موج FM فرکانس ۱۰۷.۵ مگاهرتز
  • فرکانس رادیو گفتگو: موج FM فرکانس ۱۰۳.۵ مگاهرتز
  • فرکانس رادیو اقتصاد: موج FM فرکانس ۹۸ مگاهرتز
  • فرکانس رادیو جوان: موج FM فرکانس ۱۰۰ مگاهرتز
  • فرکانس رادیو معارف: موج FM فرکانس ۹۶ مگاهرتز
  • فرکانس رادیو ورزش: موج FM فرکانس ۹۲ مگاهرتز

امیدواریم خواندن این مطلب برایتان مفید باشد و از این به بعد با رادیو و کانال‌های رادیویی بیشتر دوست باشید.

RDS چیست؟

احتمالا تا بحال کلمه RDS یا لگوی آن بروی پنل ( پخش هایی که برای بازار اروپا ساخته شده است) دیده باشید و یا اگر تا به حال ندیده اید با توجه به اینکه بلاخره سیستم RDS در ایران نیز راه اندازی شد ، من بعد از این بروی پنل پخش های تولید شده برای بازار ایران نیز شاهد لگوی RDS خواهید بود.

RDS خودرو رادیویی

اما RDS چیست؟ وچگونه می تواند برای ما مفید باشد؟

RDS که مخفف RADIO DATA SYSTEM می باشد یک سرویس رادیویی است که بروی موج FM فعال می باشد که وظیفه آن ارسال اطلاعات ودیتا بروی موج FM می باشد. ساده تر بگویم هنگامیکه شما به رادیو موج FM گوش میکنید اگر دستگاه پخش شما مجهز به RDS باشد می تواند اطلاعات دیگری را هم از مرکز فرستنده دریافت کند ، اطلاعاتی که شامل نوشته های متنی (مثل انواع پیام های ترافیکی یا اطلاعات برنامه در حال پخش و غیره…) یا بوقها وآلارمهای هشدار دهنده می باشد.

RDS در سال ۱۹۸۲ در انگلستان را ه اندازی شد و بعد با استقبال مردم به مروردر سراسر اروپا و آمریکاو سایر نقاط جهان مورد بهره برداری قرار گرفت . و انگلستان جز کشورهایی است که تمام سرویس های RDS را بطور فعال و اکتیو دارد.

اطلاعاتی که در سرویسRDS منتشر می شود شامل سرویس های متنوعی می باشد، و در واقع RDS چندین گروه زیر شاخه دارد که تعدادی از آنها مختص رادیوهای در حال حرکت مثل پخشهای ماشین و جدیدا موبایلها می باشند وبقیه آنها عمومی می باشند.

البته ناگفته نماند که تمام سرویس های معرفی شده در این سایت در ایران راه اندازی نشده است .

انواع سرویس های RDS

programme service -ps

یکی از ابتدایی ترین سرویسهای RDS می باشد که به معرفی برنامه های در حال پخش از قبیل (نام برنامه – نام شبکه در حال پخش برنامه وغیره … )می پردازد . شما تا بحال به برای لیست کردن شبکه های رادیویی از شماره فرکانس آنها استفاده می کردید ولی با این سرویس شما می توانید لیست شبکه ها را بر اساس نام آنها مرتب کنید . البته این سرویس بصورت حروف انگلیسی عرضه می شود وطول جملات نباید بیشتر از ۸ کاراکتر باشد.

alternative frequency -af

این سرویس با نام فرکانس جایگزین یکی از جالبترین سرویسهاست. در خارج از ایران در داخل شهرها شبکه های رادیویی برای پوشش بهتر (مخصوصا شبکه های خصوصی ) برنامه های خود را در چند فرکانس پخش می کنند بطوریکه در نقطه ای از شهر بروی یک فرکانس ودر نقطه ای دیگر در همان شهرهمان برنامه بر روی یک فرکانس دیگر بهترین آنتن دهی را دارد .

با فعال بودن این سرویس دستگاه پخش بطور خود کار فرکانس مناسب را پیدا کرده و جایگزین فرکانس قبلی می نماید . این تغییر فرکانس در ایران از شهری به شهر دیگر اتفاق می افتد بطور مثال شما رادیو جوان را در تهران وکرج وقزوین بروی فرکانسهای مختلف دارید.

با فعال کردن این سرویس شما با خارج شدن از تهران نیاز به تعویض فرکانس رادیو خویش (که در خیلی از موارد فرکانس جایگزین در شهر مورد نظر هم اطلاع ندارید)نیست واین سرویس خود فرکانس جایگزین را پیدا می کند . این سرویس مخصوص کار آدیو وموبایل می باشد.

traffic aunoncements -ta

دو راه برای اعلامهای وآگهی های ترافیکی وجود دارد که یکی از آنها در یافت سیگنالهاو بوقهای فاصله دار می باشد که با فعال شدن آن شما از وجودترافیک وشدت آن آگاهی می یابید این سرویس نیز مخصوص کار آدیومی باشد . معمولا این گزینه با یک کلید می تواند غیر فعال شود.

traffic programme -tp

راه دوم اعلام ترافیکی از طریق نوشتاربروی صفحه ظاهر می شود.وبطور عمومی وضعیت ترافیک شهر را به تناوب اعلام می نماید.

progrmme type -pty

در سرویس (ps) شما از نام برنامه در حال پخش مطلع می شدید ولی دراین سرویس می توانید از ماهیت ومحتوای برنامه ای که در حال پخش است اطلاع یابید . این سرویس قابلیت دسته بندی محتوا و ماهیت برنامه ها را در ۲۹ گروه از پیش تعریف شده مثل اخبار – ورزشی – موسیقی-وغیره… دارد.

وشما با انتخاب هر یک از آنها می توانید در تمام شبکه ها جستجو کنید ، یعی اگر شما newsرا اتخاب کنید این سرویس تمام شبکه ها ی موجود روی موج fm را جستجو می کند وشبکه هایی که در حال پخش اخبار هستند را به شما معرفی می کند . این سرویس از محبوبترین سرویسهای rdsاست.

radio text -rt

این سرویس اطلاعات جالبی از برنامه های در حال پخش در اختیار شما می گذارد .شایدبرایتان زیاد پیش آمده باشد که بخواهید بدانید که خواننده آهگ در حال پخش کیست ویا نام مجری برنامه چه می باشد ، با خدمات این سرویس که اطلاعات را بصورت متنی بروی صفحه نمایش دستگاهتان پخش می کند به جواب سوالهایتان در مورد برنامه های در حال پخش خواهید رسید .

پیام های این سرویس که باید حداکثر ۶۴ کراکتر باشد اطلاعاتی در مورد تهیه کننده برنامه برنامه بعدی -خواننده آهنگ- نام مجری و غیره… در اختیار ذهن کنجکاو شنونده قرار می دهد، RDS سرویسهای دیگری نیز دارد که می تواند از طرف فرستنده رادیو فعال باشد.

  • clock time and date ct
  • decoder identification di
  • dynamic ptyindicator pty
  • enhanced other networks information eon
  • music speech switch ms
  • opendata applications pin
  • traffic massage channel tmc

همان طور که اشاره شد با توجه به راه اندازی سرویس های RDS در ایران شرکتهای تولید کننده محصولات کار آدیو نیز دست بکار شده اند و محصولات آینده خود را به این سرویس مجهز کرده اند شرکتهایی مثل کنود وتقریبا ۸۰% پخشهای پایونیر در سال ۲۰۱۱ از این نمونه اند.

دیدگاهتان را بنویسید